Via ons voedsel staat we dagelijks in contact met de natuur....
Geboren (1967) in een klein plattelandsdorp was de polder en de moestuin van mijn opa de omgeving waarin ik opgroeide. De koeien liepen daar met grote getalen nog in de wei en ik zag dagelijks waar ons eten vandaan kwam.
Na mijn studie tuin- en lanschaps inriching heb ik ruim 20 jaar bij verschillende overheden gewerkt.
Bewoners betrekken bij hun eigen leefomgeving heb ik daarbij altijd erg belangrijk gevonden.
Daarnaast zet ik mij in voor meer (natuurljke) ruimtes voor kinderen om te spelen, zoals speelbossen, natuurspeeltuinen en natuurlijke schoolpleinen.
Op dit moment ben ik werkzaam als natuurvoedingskok en kookdocent en geef op diverse plaatsen kookles en lessen over gezonde voeding aan kinderen en volwassenen oa. op de Gimsel Academy, voor Bredeschool Gouda en kook ik regelmatig voor groepen. Met een aantal collega's werk ik samen als Ecokids Groene Hart.
Ik heb de 3 jarige opleiding tot Natuurvoedingskok en de specialisatie Natuurvoedingstherapeut bij het Oost West Centrum Rotterdam ( nu Gimsel Academy) en de opleiding Natuurvoedingsadviseur bij de Civas afgerond.
Naast koken, werk ik regelmatig aan projecten in de natuureducatie, moestuinprojecten, stadslandbouw en natuurspeelplaatsen. Momenteel coördineer ik aan het project Voedsel Educatie Krimpenerwaard van de Voedselfamilie Krimpenerwaard.